سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگران زنهایی باشیم که دغدغه شان نه موتورسواری است،نه رفتن به ورزشگاه


 

  • نگران زنهایی باشیم که دغدغه شان نه موتورسواری است،نه رفتن به ورزشگاه

      «مسأله زن» در پس این حادثه نهفته است و آن‌چه اکنون مطرح است، نوک کوه یخ «مسأله زن» در ایران امروز است که من سعی می‌کنم به اختصار دو وجه آن ‌را تشریح کنم.
    اول، زنان به‌مثابه نیروی اجتماعی قدرتمندی پا در راه تغییر اجتماعی گذاشته‌اند و بی‌وقفه جامعه ایرانی را تغییر می‌دهند – از کلاس درس گرفته تا سبک زندگی، ارزش‌های اخلاقی، فرصت‌های شغلی، ظرفیت‌های سیاسی و کردار جنسی – و این‌را «تغییر اجتماعی زن‌محور» می‌خوانم.

    مجموعه  سیاسی  کشور  اما نشانه‌ای از درک عظمت این تغییر بروز نداده و دستگاه نظری لازم برای تحلیل و راهکاریابی برای آن را ندارد و از ظرفیت پذیرش این تغییر نیز نشانه‌ جدی بروز نمی‌دهد. شاهد اینکه تقریباً هر پویایی مهمی از سوی جامعه زنان به مسأله بدل می‌شود. مطالبه وزیر زن، قاضی زن، دوچرخه‌سواری زنان، رفتن زنان به ورزشگاه، حضور زنان در مسابقات خارجی، اشتغال زنان، به‌کارگیری مدیران زن، حضانت فرزند، پخش تصاویر تماشاچیان زن، حق طلاق، فعالیت‌های سیاسی طرفداری از حقوق زنان، حضور اجتماعی سلبریتی‌های زن و همین‌طور مسائلی از این دست هر یک به نوعی مسأله می‌شوند.
    دوم، جامعه و حاکمیت در موضوع «تغییر اجتماعی زن‌محور» تحت فشار دو لبه یک قیچی قرار دارد. یک لبه این قیچی، زنانی از جنس دختری است که خودسوزی کرده است. من به پژوهش‌هایی که پایگاه اجتماعی این گونه زنان را مشخص کند دسترسی ندارم اما جنس این گونه مطالبات با خواسته‌های طبقه متوسط، تحصیلکرده و جوان بیشتر سازگاری دارد. 

    گروه دیگری از زنان هستند که بر اثر سازوکارهای مولد زندگی این زنان، هیچ عاقبت خوشی در انتظارشان نیست. این دسته احتمالاً دختران و زنانی را دربر می‌گیرد که در حاشیه فقیر شهرها؛ در خانواده‌های بدسرپرست یا بی‌سرپرست کم‌بضاعت؛ بدون تحصیل و اشتغال کافی؛ دارای پدران، شوهران و برادران معتاد یا مستعد آسیب‌های اجتماعی؛ مطلّقه و کم‌بضاعتِ بدون حمایت اجتماعی، مشغول به کارهای پاره‌وقت، بدون بیمه و بازنشستگی با حقوق اندک؛ ناتوان از تأمین زندگی و در معرض آسیب اجتماعی زندگی می‌کنند و موتور محرکه «زنانه‌شدن جرائم و آسیب‌های اجتماعی» هستند.

    اگر در گذشته مردان اکثریت قاطع سارقان، معتادان و سایر عاملان جرایم و آسیب‌های اجتماعی بودند، امروز «زنانه‌شدن جرایم و آسیب‌های اجتماعی» دال بر مشارکت مؤثر زنان در این عرصه است. بحران اقتصادی خانوارها، رشد اعتیاد و فروپاشی خانواده‌ها بر اثر طلاق و انواع خشونت، مخاطرات و آسیب‌های جنسی علیه زنان، بر شمار این دسته از زنان می‌افزاید.

    رفتن به ورزشگاه یا دوچرخه‌سواری زنان و انتخاب وزیر زن، اولویت این دسته از زنان نیست و بدتر اینکه این گروه از گروه اول نیز بی‌ پشت ‌و پناه‌تر هستند. این‌ها صدایی درخور در طبقه متوسط تحصیلکرده و حاضر در فضای مجازی ندارند.

    نکته مهم این است که حاکمیت چنان که نوشتم نه ظرفیت نظری و سیاسی درک و برآوردن مطالبه گروه اول را دارد و نه از پس فرآیندهای اقتصادی، فضایی و اجتماعی مولد زندگی سیاه برای این گروه برمی‌آید. دستگاه فهم اجتماعی سنتی که در شناخت و تحلیل «مسأله زن» در ایران امروز، ناکارآمد و وامانده شده است و با تأکید بر الگوی زن سنتی راه به جای مهمی نبرده است و بحران در فاصله میان مطالبه زنان امروز و آن الگوی سنتی و چالش‌برانگیز شدن متوالی مسائل زنان، همین ناکارآمدی و واماندگی را نشان می‌دهد. نکته مهم اینکه الگوی سنتی الزاماً دینی – یا سازگار با همه قرائت‌های دینی و فقهی - هم نیست. اصلاح‌طلبان و اقشار متوسط و مدرن‌تر جامعه هم سخنگوی گروه اول و مطالبات‌شان شده‌اند اما نتوانسته‌اند همین مطالبات را نیز برآورده سازند. زنان گروه دوم هم صدای حاشیه‌ای شده‌اند و غالباً بی‌سخنگو مانده‌اند.
    این وضعیت، دو قشر مهم جامعه زنان را از جامعه و بالاخص حکومت بیگانه و ناامید می‌سازد. بخش مهمی از بزرگ‌ترین نیروی تغییر اجتماعی ایران، در قالب برآورده نشدن مطالبات دو گروه از زنان که تشریح شد، بیگانه و سرخورده می‌شود. هیچ یک از دو گروه را نمی‌توان کنار گذارد. برخی می‌کوشند مسائل گروه اول را در مقابل مطالبات گروه دوم کوچک جلوه داده و به قولی آنها را مطالبات لوکس تلقی کنند، اما هیچ یک از دو گروه را نمی‌توان نادیده گرفت. سؤال بزرگ امروز جامعه ایران در مقابل «مسأله زن» این است که برای این دو قشر و برآوردن مطالبات‌شان چه راهکاری دارد؟ حاکمیت سیاسی مهم‌ترین مخاطب این پرسش است. حاکمیت نمی‌تواند جمع کثیر نیمی از جمعیت ایران را نادیده بگیرد یا با همان روش‌های سنتی با آنها مواجه شود.

    23302




حشره‌کشی پرمصرف که پرندگان مهاجر را می‌کشد


 

  • حشره‌کشی پرمصرف که پرندگان مهاجر را می‌کشد

    به گزارش پایگاه اینترنتی «دیلی میل»، پژوهشگران می‌گویند که حتی مصرف دُزهای بسیار پایینی از حشره‌کش شیمیایی کنفیدور (ایمیداکلوپراید) می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت پرندگان مهاجر بوده و در کاهش جمعیت آن‌ها نقش ایفا کند.  

    محققان دانشگاه ساسکاچوان کانادا با مطالعه بر روی گنجشک‌های کاکل سفیدی که دزهای پایینی از این آفت‌کش را استفاده کرده بودند، شواهدی از کاهش وزن و تاخیر در چرخه مهاجرتی را در این پرندگان مشاهده کردند.

    این پرندگان در مدت 6 ساعت 6 درصد از وزن بدن خود را از دست داده و سه روز و نیم در موعد مهاجرت آن‌ها تاخیر افتاده بود.

    اگرچه حیوانات اختلال بی اشتهایی عصبی را آن طور که در انسان اتفاق می‌افتد، تجربه نمی‌کنند اما محققان از این اصطلاح برای توصیف وزن زیادی استفاده کرده‌اند که این پرندگان به دلیل خودداری از خوردن از دست می‌دهند.  

    به گفته نیکول میشل بوم شناس ارشد، دوره مهاجرت زمان خطرناکی برای پرندگان است و هرگونه تاخیر می‌تواند آن‌ها را در معرض حمله شکارچیان قرار داده و یا تولید مثل را در آن‌ها تحت تاثیر قرار دهد.

    حشره‌کش کنفیدور در گروه  نئونیکوتینویدها قرار دارد که مطالعاتی گسترده‌ای در مورد نقش مخرب آن‌ها در سلامت زنبورهای عسل انجام شد و سال گذشته اروپا استفاده از آن‌ها را در فضای آزاد ممنوع کرد.

    جزئیات این پژوهش در مجله Science منتشر شده است.

    235235




اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً این اتفاق در بدن ما می افتد


 

  • اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً این اتفاق در بدن ما می افتد

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟به گزارش «تابناک با تو»؛ پیاز از گذشته ماده ی غذایی پرطرفداری بوده. در حقیقت اسناد و مدارک تاریخی نشان می دهد پیاز برای مصریان باستان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و آن ها این ماده ی غذایی را به خاطر ساختار لایه لایه اش که شکلی متمرکز دارد، نمادی از جاودانگی می دانستند. البته نمی توانیم به شما قول دهیم که با خوردن پیاز به زندگی جاودانه دست پیدا خواهید کرد، اما به شما اطمینان می دهیم که مصرف این ماده ی غذایی کیفیت زندگی شما را بالا خواهد برد.

    پیاز سرشار از مواد مغذی است از جمله مقادیر زیادی پروتئین و فیبر و همچنین ویتامین C، سلنیوم، فولات و آنتی اکسیدان های مختلف. حتی خاصیت اشک آوری پیاز در واقع از ترکیبات سولفوریک موجود در آن نشأت می گیرد که همین ترکیبات برای بدن بسیار مفید هستند. در حقیقت با مصرف روزانه پیاز لطف زیادی به بدن خود خواهید کرد.

    در ادامه می خواهیم ببینیم اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما رخ می دهد.

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟

    1- کاهش ریسک ابتلا به سرطان

    پیاز حاوی ترکیبات ارگانوسولفور خاصی است که بوی خاص پیاز از آن ها نشأت می گیرد، با این حال، همین ترکیبات می تواند عوامل سرطان زایی که هر روز آن ها را می بلعیم را از بین ببرد، یعنی ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده هر چه بیشتر پیاز مصرف کنیم، از محافظت بیشتری در برابر ریسک سرطان برخوردار خواهیم شد.

    اما قبل از اینکه در رژیم غذایی تان تمام و کمال به پیاز روی آورید، باید بدانید ترکیب پیاز با زردچوبه تأثیر مضاعفی دارد و سیر هم خاصیتی مشابهی پیاز دارد. با این وجود، مصرف روزانه ی پیاز کماکان ایرادی ندارد، اما می توانید با اضافه کردن مواد غذایی دیگر از از خواص متنوع تر و بیشتری برخوردار شوید.

    2- کاهش ریسک ابتلا به دیابت

    پیاز تأثیر شگفت انگیزی هم در کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو دارد. این نوع از دیابت زمانی به وجود می آید که انسولین تأثیرش را در فرآیند پردازش گلوکز از دست می دهد. این اتفاق معمولاً به خاطر بالا بودن قند در رژیم غذایی رخ می دهد.

    با خوردن پیاز، این ماده ی غذایی میزان انسولین موجود در سیستم بدن را افزایش می دهد. آلیل پروپیل دی‌سولفید موجود در پیاز بعضی از قسمت های کبد که انسولین در آنجا بی اثر می شود، را تحت تأثیر قرار می دهد و به این ترتیب انسولین بیشتری در خون برای پردازش گلوکز باقی می ماند.

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟

    3- بهبود سلامت قلبی عروقی

    پیاز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدانی به نام کوئرستین است که مانند همه ی انواع آنتی اکسیدان، با بی اثر کردن رادیکال های آزادی که باعث آسیب سلولی می شوند، سلامت بدن را بهبود می بخشد. اما کوئرستین از این جهت ویژه است که نرمی و انعطاف پذیری شریان های بدن را حفظ می کند.

    این ماده در تنظیم فشار خون هم نقش دارد و سطح کلسترول های مضر را در افرادی کاهش می دهد که ریسک بیماری های قلبی عروقی در آن ها وجود دارد. بنابراین مصرف روزانه ی پیاز، سلامت قلبی عروقی را حفظ می کند و ریسک بیماری قلبی را به حداقل می رساند.

    4- تقویت سیستم ایمنی

    فواید کوئرستین موجود در پیاز فقط به حفظ سلامت قلب محدود نمی شود. این ماده در ترکیب با سلنیوم، دیگر ماده ی موجود در پیاز، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. ترکیب سلنیوم و کوئرستین، التهاب را در سرتاسر بدن کاهش می دهد.

    از قرار معلوم، این خاصیت عملکرد ایمنی بدن را هم تعدیل می کند، به طوری که سیستم ایمنی را به پاسخ وامی دارد و در صورت لزوم، از شدت این پاسخ کم می کند. بیش فعالی سیستم ایمنی می تواند مشکلات زیادی برای بدن ایجاد کند که تنها یکی از ها ابتلا به بیماری التهابی مزمن آرتریت (التهاب مفصل) است.

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟

    5- تسکین آلرژی

    حساسیت های فصلی باعث خارش چشم ها، آبریزش بینی و خارش گلو می شوند. این نشانه ها ناراحتی زیادی ایجاد می کنند، به همین دلیل بسیاری از افراد برای تسکین حساسیت خود به داروهای مخصوص آلرژی روی می آورند. اما این داروهای شیمیایی عوارض جانبی خودشان را دارند که آن ها هم می توانند مشکل ساز شوند.

    بار دیگری که دچار آلرژی شدید، سعی کنید قبل از خوردن قرص، مقداری پیاز بخورید. کوئرستین موجود در پیاز، سد راه ترکیبات حساسیت زا و التهاب آور می شود و بنابراین می تواند نشانه های آلرژی را به میزان چشمگیری کاهش دهد. اگر مزه ی پیاز برایتان غیر قابل تحمل است، می توانید از مکمل های کوئرستین استفاده کنید.

    6- کاهش ریسک مسمومیت های غذایی

    شاید شنیده باشید که پیاز برش خورده یکی از منابع ناشناخته ی مسمومیت غذایی در تمامی انواع مواد غذایی به شمار می رود؛ چون پیاز به شدت مستعد رشد باکتری است و بنابراین برش دادن و نگهداری آن به هر مدت زمانی کار خطرناکی محسوب می شود.

    اما نباید هر چیزی که می شنوید را باور کنید، چون در واقع عکس این باور درست است. پیاز حاوی ترکیبات آنتی باکتریالی است که از سرعت رشد باکتری ها کم می کند. در حقیقت، نگه داشتن پیاز برش خورده به مدت حدوداً یک هفته نه تنها خطری ندارد، بلکه خوردن پیاز با هر غذایی، احتمال بیمار شدن به خاطر مواد دیگری را کمتر می کند.

    اگر هر روز پیاز بخوریم دقیقاً چه اتفاقی در بدن ما می افتد؟

    7- کاهش ریسک لخته شدن خون

    توانایی انعقاد برای خون اهمیت زیادی دارد، چون این ویژگی است که باعث بسته شدن زخم ها می شود و جلوی از دست رفتن بیش از اندازه ی خون را می گیرد. با این حال، لخته شدن خون درون یک شریان یا رگ می تواند مرگبار باشد. به وجود آمدن یک لخته ی خونی -که اصطلاحاً به آن ترومبوز گفته می شود- در محل نامناسب می تواند جریان حیانی خونی را مسدود کند و دیگر قسمت های بدن را از اکسیژن و مواد مغذی مورد نیازشان محروم کند. علاوه بر این ممکن است لخته ی خون به سمت قلب یا ریه ها برود و باعث مرگ شود.

    پیاز حاوی ماده ای به نام روتین است که می تواند جلوی تشکیل این لخته های خطرناک را بگیرد. جالب آنکه لخته های خونی ای که درون شریان ها به وجود می آیند، مملوء از پلاکت هستند، اما لخته های خونی درون رگ ها، فیبرین زیادی دارند. تحقیقات نشان داده ماده ی روتین هر دو نوع این لخته های خونی را از بین می برد.

    8- بهبود خواب و تقویت روحیه

    فرآیندهای شیمیایی زیادی در خواب دخیل هستند. سروتونین، دوپامین و نورپینفرین همگی به تثبیت خلق و خو، تنظیم اشتها و بهبود شرایط خواب کمک می کنند. اما بعضی مواد شیمیایی مثل هموسیستئین می توانند بی آنکه متوجه شوید، توانایی خواب را در شما مختل کنند. هموسیستئین نوعی اسید آمینه است که با تجزیه ی پروتئین در بدن تولید می شود.

    بالا بودن بیش از اندازه ی سطح هموسیستئین مانع از تولید سروتونین، دوپامین و نورپینفرین می شود. پیاز سلامت خواب را حفظ می کند چون حاوی مقادیر زیادی فولات است، ماده ای که می تواند جلوی انباشت هموسیستئین در سیستم بدن را بگیرد.

    منبع: روزیاتو




طرز تهیه آش دوغ اردبیل


 

  • طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    125489

    21 شهریور 1398 - 18:19

    311233 

    برترین‌ها: آش دوغ یکی از آش‌های سنتی و اصیل ایرانیه که با دوغ و ماست تهیه میشه و فوق العاده لذیذ و خوشمزه است این آش معمولا به رنگ سفید سرو میشه و برای همین بهتره از زردچوبه داخلش استفاده نشه و هم با کوفته قل قلی و هم بدون اون تهیه میشه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    مواد لازم

    • دوغ: 2 لیتر
    • ماست: 2 لیتر
    • تخم مرغ: 1 عدد
    • برنج: 1 پیمانه
    • نخود خام: 2/3 پیمانه
    • تره و گشنیز: 500 گرم
    • نمک وفلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    طرز تهیه

    در ابتدا نخود رو با مقدار کافی آب میپزیم.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    نکته‌ی مهم برای تهیه این آش اینه که سعی کنیم تا دوغ و ماست در حین پخت نبره برای همین در ابتدا ماست رو با همزن دستی میزنیم تا کاملا بازو یکنواخت بشه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    بعد دوغ رو هم به ماست اضافه کرده و باز با همزن دستی میزنیم تا مخلوط یکنواخت بشه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    حالا تخم مرغ رو داخل مخلوطمون میریزیم و باز با همزن دستی میزنیم تا تخم مرغ کاملا حل بشه. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکنه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    مایه آش رو روی حرارت زیاد میذاریم و برنجی که شستیم رو اضافه میکنیم و به صورت مداوم همشون میزنیم تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنیم.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    باید به هم زدن مداوم ادامه بدیم تا مایه به جوش بیاد و شروع به قل قل زدن کنه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حرارت رو هم کمی پایین میاریم، ولی نه خیلی پایین. دیگه احتیاجی نیست تا آش رو مداوم هم بزنیم همین که گاهی هم زده بشه تا ته نگیره کافیه.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    وقتی سبزی آش پخت نخود پخته رو هم اضافه میکنیم و به مقدار کافی نمک و فلفل هم میزنیم و اجازه میدیم تا آش جابیوفته.

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    در صورتی که ترجیح بدین آش کوفته قل قلی داشته باشه میتونین کوفته هارو با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنین و در انتها با آش سرو کنین

    طرز تهیه آش دوغ اردبیل




شهر گور، اولین شهر دایره ای ایران در فیروز آباد


 

  • شهر گور، اولین شهر دایره ای ایران در فیروز آباد

    این شهر در سالیان قبل، گور نامیده می شده زیرا حکمرانش اعتقاد داشت این شهر خوش یمن نبوده و واژه‌ی گور شایسته‌ آن است ولی در حال حاضر نام آن به فیروزآباد تغییر پیدا کرده است. اما فیروزآباد فعلی چندین کیلومتر دورتر از فیروزآباد قبلی است.

    فیروزآبادی که نیمی از مردمانش عشایر بودند، انتخاب کردند که یکجانشین و شهرنشین شوند. مردم آن از ایل پر آوازه و غیور قشقایی بشمار می‌آیند. در گوشه و کنار این شهر پر از یادگاری‌های تاریخی و طبیعی دوران ساسانیان و دیگر دوران‌ها است اما صحبت اصلی ما شهری است که در سه کیلومتری جنوب فیروزآباد قرار دارد.

    موسس شهر باستانی اردشیر خوره، اردشیربابکان بوده و در زمان ساسانیان احداث شده است. اردشیر بابکان بر بقایای شهری که در روزگار هخامنشیان شهری غیر قابل نفوذ بود، ولی با حمله اسکندر ویران شد، شهر بزرگی را بنیان نهاد. نمای شهر از بالا دایره‌ای شکل است که خیابان های متحدالمرکز آن از چهار بخش اصلی و چهار دروازه مهر، هرمزد، بهرام و اردشیر تشکیل شده است. هر یک از این چهار بخش، خود به پنج بخش تقسیم شده و در کل شهر را به بیست قسمت تقسیم می کنند. دور تا دور شهر نیز برای دفاع از هر نوع آسیبی، حصارکشی شده و خندق‌های عریض آن را احاطه کرده است.

     در میانه‌ی شهر، کاخی با مناره‌ای بلند بالا ساخته شده که بنابر گفته مورخین نماد الهه‌‎ی آب و بنابر گفته برخی دیگر یک آتشکده مهم بوده است. اردشیر این شهر را اردشیر خوره نامید و دین رسمی مردم را دین زرتشت اعلام نمود. اما در این شهر تاریخی، سازه‌های تاریخی بسیار زیادی وجود دارد، تا سال‌ها قبل رصدخانه‌ی مراغه، که از دوران ایلخانی بر جای مانده، به عنوان قدیمی‌ترین رصدخانه ایران شناخته می‌شد اما حالا این رصد خانه با سیصد سال قدمت بیشتر نسبت به رصدخانه مراغه، عنوان دار قدیمی‌ترین رصدخانه‌ی ایران است. از این رصدخانه‌ی خشتی، امروزه دوازده سکو در یک محیط دایره‌وار باقی مانده است.

     منبع : لست سکند

    2121